Hoe stel je Rich Pins in voor Pinterest

Rich Pins geven meer context over een idee. Ze laten extra informatie zien, direct bij de pin zelf.

Hoe stel je Rich Pins in voor Pinterest

Hoe stel je Rich Pins in voor Pinterest. Er zijn 4 soorten rich pins. app-, product-, recept- en artikelpins. Ik leg ze hieronder uit:

Productpins

Met productpins wordt winkelen makkelijker gemaakt. Ze bevatten real-time prijzen, beschikbaarheid en informatie over waar het product gekocht kan worden.

Receptpins

Koks worden blij van receptpins vanwege de extra informatie over ingrediënten, bereidingstijden en portiegroottes.

Artikelpins

Met artikelpins kunnen pinners verhalen bewaren die belangrijk voor ze zijn. Elke artikelpin bevat een kop, informatie over de auteur en een beschrijving.

App-pins

Deze pins laten een installeerknop zien waarmee gebruikers je app kunnen downloaden zonder dat ze Pinterest hoeven te verlaten. Op dit moment werken app-pins alleen met iOS.

RICH PIN MAKEN

Alleen wanneer je een eigen website hebt, kan je Rich Pins maken. Dit is mogelijk als je aan je webpagina’s metadata toevoegt en Rich Pins ingeschakeld hebt staan. Content die je opslaat op jouw website kan je dan omzetten in Rich Pins.

Hoe stel je Rich Pins in voor Pinterest

Meld je aan voor Rich Pins
Omdat Rich Pins extra informatie bevatten, zijn ze waardevoller voor je doelgroep dan gewone pins. Daarnaast maken Rich Pins je website in de ogen van Pinterest meer “premium”. Hierdoor zullen je pins van jouw website hoger in de feed verschijnen dan vergelijkbare gewone pins. Ook wordt de metadata van Rich Pins automatisch aangepast. Wanneer je bijvoorbeeld de titel van je artikel verandert, wordt de titel van de pins die bij dat artikel horen ook automatisch veranderd.

Zakelijk account

Je kunt alleen Rich Pins instellen als je een zakelijk account hebt en de Yoast SEO plugin hebt geïnstalleerd. Wanneer je dat hebt gedaan, ga je naar het Dashboard van je WordPress website. Je klikt op de plugin van Yoast SEO. Ga vervolgens naar ‘Sociaal’ > ‘Facebook’ en schakel ‘Open Graph-metadata toevoegen’ in.

Rich pin validator

Daarna ga je naar de Rich Pin Validator van Pinterest, waar je inlogt met je zakelijke account. Vul de URL van een willekeurig artikel op je website in. Klik op ‘Validate’. Je krijgt nu een preview te zien en vervolgens kun je op ‘Apply’ klikken. De aanvraag wordt nu door Pinterest behandeld. Wanneer je website is goedgekeurd, zal Pinterest je via een email informeren dat het gelukt is. Alle nieuwe pins zullen vanaf nu Rich Pins zijn. Ook al je oude pins worden automatisch omgezet in Rich Pins.

Lees ook: 4 dingen die je absoluut niet mag vergeten wil je gevonden worden in Google

http://www.socialmediainfluencerstraining.com/website/4-dingen-die-je-absoluut-niet-mag-vergeten-wil-je-gevonden-worden-in-google/

extra info: Pinterest business

 

 

Hoe stel je Rich Pins in voor Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
error: Content is protected !!