5 onmisbare tips voor je website

Zou jij het liefst fulltime willen bloggen?

Wil jij meer geld verdienen met je website?

Wil jij graag meer klanten op je website?

Maar hoe kan je dit nu bereiken? 

Door ervoor te zorgen dat jouw klanten ook de informatie op je website te zien krijgen, die ze zoeken. Dat begint met een overzichtelijke homepage. 5 onmisbare tips voor je website

Hoe krijg je een overzichtelijke homepage?

je website moet er zo uitzien dat het meteen duidelijk is waar je website over gaat. Je bezoekers moeten gelijk kunnen zien wat je te bieden hebt. Alles moet makkelijk te vinden zijn.

 

Om dat voor elkaar te krijgen, hier 5 onmisbare tips voor je website!

1. ZOEKBALK

De zoekbalk is belangrijk want zo kunnen bezoekers die een bepaald product zoeken, sneller vinden wat ze zoeken. Zorg er dus voor dat je een zoekbalk op je website zet. Dit doe je door een plugin te installeren op je website. Deze vind je onder andere op deze website.

De beste plek om een zoekbalk te zetten, is rechtsboven op je website, in het menu of in de sidebar.

2. CONTACT INFORMATIE

Het is belangrijk dat klanten met je contact kunnen opnemen als ze vragen hebben over een product. Dit begint met een contactpagina te maken op je website. Vermeld ook altijd je e-mailadres. Dat maakt het voor klanten makkelijker om je te bereiken.

3. CATEGORIEËN

Door je categorieën goed in het zicht te zetten, ziet een klant of bedrijf meteen waar je website over gaat en of je past bij wat ze zoeken. Natuurlijk zouden ze dat ook kunnen zien aan je laatste blogposts, maar je categorieën geven over het algemeen een veel completer beeld van de onderwerpen die je behandelt. Zet je categorieën en eventuele subcategorieën in je menu of gebruik de sidebar om je categorieën uit te lichten.

4. SOCIAL MEDIA ICONS

Veel merken willen dat campagnes ook op social media gepromoot worden en in sommige gevallen zelfs alleen op social media. Zorg er daarom voor dat bedrijven snel je social media kanalen kunnen checken. Verberg de icons niet onderaan je blog, maar ze ze op een logische en zichtbare plek – bijvoorbeeld bovenaan je website of bovenin je sidebar.

5. OPTIMALISEER JE WEBSITE VOOR GOOGLE

Over zoekmachineoptimalisatie of SEO bestaan de wildste indianenverhalen. Dat enkel ingewijde webwizards wijs raken uit deze mysterieuze materie, bijvoorbeeld. Niks daarvan! Laat je zeker niets aansmeren. Pluis online wel eerst uit wat die SEO-technieken precies inhouden. Daarna kan je zelf aan de slag om je site te optimaliseren.

De basis? Via de Google Keywordplanner kan je nagaan welke termen veel gegoogeld worden. De populairste zoekwoorden verwerk je op je homepage, rond de andere bouw je de rest van je webpagina’s op. Wees wel specifiek genoeg. Op een trefwoordencombinatie als ‘logopedist Gent’ scoor je makkelijker dan op louter ‘logopedist’ én zo baken je meteen je doelgroep regionaal af.

 

 

GRATIS cursus MEER KLANTEN MET PINTEREST

Ontdek hoe je meer klanten krijgt & meer bereik op je website!

5 onmisbare tips voor je website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
error: Content is protected !!