30 SEO tips om hoger in Google te komen

Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Hoger in Google komen is een kwestie van geduld en weten wat je moet doen en het consequent toepassen en op de juiste manier content plaatsen. Hieronder 30 SEO tips om hoger in Google te komen.

30 SEO tips om hoger in Google te komen

Wil je meer klanten op je website?

Dan is het natuurlijk super belangrijk dat je goed gevonden wordt door Google. Je wil een groot bereik met je website hebben. Je wil dat er veel verkeer op je website komt. En natuurlijk dat mensen een product of dienst afnemen op je website.

Om dat te kunnen krijgen moet je website wel goed gevonden worden door Google. Zodat je veel mensen kan bereiken. Want met alleen een website maken ben je er nog lange niet.

Om hoog in de zoekresultaten van Google te komen zul je tijd en energie moeten investeren en veel aan SEO moete doen.

SEO betekent Search Engine Optimalisation. Oftewel zoekmachineoptimalisatie.

 

30 SEO tips om hoger in Google te komen

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO bestaat uit werkzaamheden die je verricht om je website beter toegankelijk te maken voor Google.

Als je je SEO in orde hebt, komt je website hoger in de zoekresultaten als mensen op een woord of woorden zoeken in Google.

Daarvoor moet je wel die zoekwoorden verwerken in je teksten. Maar met alleen zoekwoorden plaatsen in je teksten ben je er niet. SEO houdt wel veel meer in.

Maar hoe bepaalt Google of jouw website bovenaan komt?

Dat doen ze door middel van een enorm complex algoritme. Of beter gezegd, meerdere algoritmes. Google scant jouw website op meer dan 200 punten en kijkt of jouw website de informatie heeft waarnaar het grote publiek op zoek is. Google match als ware vraag en aanbod met elkaar. Aan de ene kant zijn mensen op zoek naar informatie, aan de andere kant zijn er websites die informatie aanbieden.

Zie hier een video Rand Fishkin waar hij meer uitlegt over één van Google algoritmes, Google RankBrain.

Maar maak je Google duidelijk dat JIJ de geen bent die bovenaan in Google moet staan? Dat is een vraag die veel website-beheerders bezig houdt.

En eerlijk gezegd is het nog best eenvoudig ook.

Om te zorgen dat jij hoger komt in Google wil je maar voor één ding zorgen;

Relevante content.

Relevante content bestaat uit allerlei stukken informatie op je website. Dit zijn afbeeldingen, teksten, linkjes, video’s noem maar op. Wanneer deze content informatie bevat waarnaar de Google-bezoeker op zoek is, zal je automatisch hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Zo kom je hoger in Google:

 1. Goede content plaatsen
  Je website komt hoger in Google wanneer je goede content hebt.
  Hoe meer jij jouw bezoeker kunt leren, hoe hoger jouw website in Google komt. Iemand die gebruik maakt van Google is letterlijk “op zoek”. Google is goed in het bepalen naar welke informatie haar bezoekers op zoek zijn.Bepaal hét onderwerp van iedere pagina op je website en zorg dat deze pagina zeer gedetailleerde informatie bevat over dit onderwerp. Hoe meer vragen jouw teksten beantwoorden, hoe hoger je in Google komt.
 2. Bepaal de juiste zoektermen
  Zoektermen blijven belangrijk. Korte zoektermen, lange zoektermen het maakt niet zoveel uit. Google kijkt naar het onderwerp van de pagina. Wanneer jij vaak één specifieke zoekterm terug laat komen ziet Google snel dat dit het onderwerp van jouw pagina is. Zo help jij ze jouw website te begrijpen en helpen zij jou door je hoger in Google te plaatsen.
 3. Meld je website aan bij Google Search Console
  Google Search Console is een perfecte tool om bij te houden hoe hoog elke pagina scoort in Google. De tool levert je ontelbaar veel informatie aan om je website elke dag te verbeteren Je kunt je website letterlijk aanmelden bij de zoekmachine. Dit doe je door een sitemap te generen en deze in te sturen bij Google Search console
 4. Schrijf “Attraction Content”
  Google wil alleen de beste website tonen. Aantrekkelijke content trekt bezoekers naar je website en geeft Google signalen dat jouw content HOT is. Hoe populairder jouw pagina’s zijn hoe meer bezoekers Google jouw kant op gaat sturen.
 5. Schrijf “Authority content”
  Authority content laat zien dat je weet waar je over praat. Authority content betekent dat jouw content vooruitstrevend is, is geschreven vanuit een bepaalde expertise en van hoge kwaliteit is. Wanneer websites jouw content belangrijk vinden, en hun bezoekers erover willen informeren linken ze naar jouw content. Veel linkjes naar je website zorgen dat jouw website hoger in Google scoort.
 6. Gebruik (zeer) korte zinnen
  Je bezoekers zijn haastig. Ze willen snel van A naar B. Zorg dat je zinnen snel te verwerken zijn. Sterke SEO teksten vergroten je vindbaarheid op Google.Lees ook 4 dingen die je absoluut niet mag vergeten wil je gevonden worden op Google .
 7. Gebruik signaalwoorden
  Zo geef je aan dat er belangrijke informatie aan komt. Je bezoeker wordt zo gehooked en wil verder lezen. Hoe interessanter ze jouw content vinden hoe hoger de kans dat er meer bezoekers jouw website op komen.
 8. Verhoog de nieuwsgierigheid
  ATP (Average Time on Page) is een signaal voor Google RankBrain. Het helpt je hoger te komen in Google omdat het laat zien dat mensen jouw content interessant vinden. Hoe langer een bezoeker blijft plakken, hoe interessant die je pagina vindt.
 9. Reduceer bouncepercentage
  Ook een onderdeel van RankBrain: Bezoekers die je pagina (te) snel verlaten lijken niet tevreden.
 10. Gebruik korte URL’s
  Het zorgt voor beter leesbare URL’s want de gebruiksvriendelijkeheid van je website verhoogd!
 11. Neem het zoekwoord op in de URL
  Een korte URL moet wel een zoekwoord bevatten. Wanneer je URL een zoekwoord bevat scoort de pagina op zoektermen die gerelateerd zijn aan dat zoekwoord.
 12. Gebruik een .nl domeinnaam extensie in Nederland
  Google biedt in de Nederlandse versie van Google het liefst websites met een .nl extensie aan. Al zien we steeds vaker .be websites verschijnen in onze zoekresultaten.Lees ook: 10 SEO-trucjes
 13. Gebruik een .com domeinnaam extensie
  .com websites komen in het algemeen vaak voor in de zoekresultaten in verschillende landen. De .nl extensie domineert de Nederlandse zoekresultaten. Een website met een .nl extentie komt in Nederland hoger dan een .de of .fe website. Dit is omdat Google aan de extensie kan afleiden welke doelgroep geschikt is voor de website.

 14. Stel de taal in op Nederlands
  Om zeker te zijn dat jouw Nederlandse content aan Nederlanders wordt getoond, stel je taal in op het Nederlands.
 15. Stuur een sitemap.xml bestand naar Google 
  Een sitemap is een blueprint voor Google. Met een sitemap ziet Google welke pagina’s ze moeten bekijken en indexeren (opslaan in de zoekresultaten). Help Google waar je kunt en stuur elke maand een nieuwe sitemap op. Vooral als je meerdere nieuwe pagina’s hebt die je snel hoger in Google wil laten scoren.
 16. Neem je zoekwoorden op in je paginatitel
  Je paginatitel MOET je zoekwoord bevatten. Het liefst tussen de eerste drie woorden.
 17. Plaats de zoekwoorden in alle tussenkopjes (h1, h2, h3, h4, h5, h6)
  Wanneer je zoekwoord verschillende keren terug komt in je tussenkoppen laat je aan Google zien dat jouw artikel veel te vertellen heeft over het betreffende onderwerp. Google plaatst websites hoog wanneer ze veel waardevolle informatie bieden.
 18. Zorg dat alle pagina’s bereikbaar zijn binnen maximaal drie kliks
  Je website moet een goede structuur bevatten. De pagina’s die binnen één klik van de homepagina af liggen zijn belangrijk in de ogen van het grote Google. Zodra Google ziet dat jij op je homepagina verwijst naar Pagina A zal Google deze pagina hoger in de zoekresultaten opnemen. Pagina’s die diep in de structuur liggen worden minder snel geïndexeerd en minder hoog weergegeven.Lees ook : 4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google 
 19. Laat bezoekers reacties plaatsen
  Reacties zijn belangrijk door twee redenen. 1) Omdat veel reacties veel betrokkenheid betekent. 2) Omdat in een een reactie het zoekwoord vaak wordt herhaald.
 20. Maak een Google Bedrijfspagina aan
  Zeer belangrijk: Je krijgt een apart gedeelte in Google (de rechterkant) plus je bewijst Google dat er een valide business achter de website zit.
 21. Plaats je contactgegevens duidelijk op je website
  Als je hoger wil komen in Google is het een must om je contactgegevens duidelijk weer te geven. Contactgegevens zorgen voor transparantie en vertrouwen. Google wil haar bezoekers enkel sturen naar website die zij vertrouwen.
 22. Gebruik lijstjes in je content
  Ons brein verwerkt lijstjes enorm snel. Lijstjes lezen snel weg en bezoekers worden krijgen er binnen enkele seconden een voldaan gevoel van.
 23. Doe elke maand een ON-PAGE SEO check
  Wanneer je website groeit pas je geregeld zaken aan. Een on-page SEO check zorgt dat de noodzakelijke punten blijven bestaan en je niet per ongeluk keldert in de zoekresultaten.
 24. Plaats MEER dan 5 interne links
  Interne links werken als lijm tussen verschillende artikelen. Het versterkt elk artikel afzonderlijk én je website als geheeld. Als je van verschillende pagina’s naar één en dezelfde pagina verwijst zal Google weten dat jij deze pagina belangrijk vind. Om deze reden kan het zijn dat deze website ook hoger in Google verschijnt.Lees ook 8 tips om snel je SEO te verbeteren 
 25. Vul alle ALT-tags van afbeeldingen in
  ALT-tags geven meer informatie over de afbeelding op je pagina. Zijn deze relevant voor je content, dan verbetert het de algehele kwaliteit van je pagina.
 26. Gebruik een SSL certificaat
  Noodzakelijk: een beveiligde verbinding. Google houdt bezoekers weg van onbeveiligde websites. Dit doe je met een SSL certificaat. Dit is methode om het verkeer van en naar je website beter te beveiligen.
 27. Geef ze alle informatie die ze nodig hebben (zodat niet ze niet terug naar Google gaan)
  Pogosticking is een fenomeen dat bezoekers je pagina verlaten en naar de website gaan die onder jou staat in de zoekresultaten. Voorkom dit door ze alles te geven waarnaar ze op zoek zijn. Hoe minder bezoekers pogosticken, des te hoger je website scoort in Google.
 28. Laat andere websites naar jou linken
  Linkbuilding is belangrijk wanneer je jouw website hoger wil laten scoren in Google. Linkbuilding zorgt voor autoriteit. Linkjes vanaf externe websites laten zien dat ze jouw website waarderen. Google ziet in linkje als stukje vertrouwen.
 29. Gebruik Schema.org meta tags
  Bij goed gebruik kun je in de Rich Results van Google komen. Deze rijke resultaten verhogen de CTR van je website omdat je wordt weergegeven op een bijzondere plek in de zoekresultaten.
 30. Verzamel e-mailadressen van bezoekers
  Zo kunt je ze na het eerste bezoek een e-mail sturen met nieuwe artikelen. Je bouwt zo aan je relatie met je bezoekers.Lees ook: 5 onmisbare tips voor je website

Wat is de beste manier om hoger in Google te komen?

De “beste” methode is lastig te detineren. Wat in ieder geval centraal staat is relevante content.

Google bezoekers zijn op zoek naar informatie en het is jouw taak om met je website te voorzien in deze behoeften.

Naast het plaatsen van krachtige content is het noodzaak om te bewijzen dat jouw content krachtig én klaar is om hoog in Google te komen.

Er is één speciale manier die je hiervoor kunt toepassen, en het is als jaren dé meest gebruikte SEO techniek.

30 SEO tips om hoger in Google te komen

Bewijzen dat jouw content van hoge kwaliteit is doe je met linkbuilding. Linkbuilding is een proces waarbij je probeert zoveel mogelijk linkjes vanaf externe websites naar jouw website te verzamelen.

Google ziet linkjes die verwijzen naar jouw website als een goedkeuring. De website waar de link op staat geeft aan dat er op jouw website informatie te vinden is die niet op hun website te verkrijgen is.

Voorbeeld:

Website A schrijft over koptelefoons, gaminggear en andere computer accessoires. Ze promoten producten en testen elk product zelf. Wanneer ze een koptelefoon testen die zegt gebruik te maken van een nieuwe techniek willen zij natuurlijk hun lezers laten weten welke techniek dat is.

In het artikel van de koptelefoon nemen ze een linkje op naar een website (website B) die wél diep in gaat op dit onderwerp. Google herkent deze link en zal website B verbinden aan het onderwerp op website A.

Er verwijzen veel websites naar website B. Dan moet die website belangrijk zijn.

30 SEO tips om hoger in Google te komen

En dat is nog niet alles.

Wanneer jij schrijft over een koptelefoon wil jij jouw lezers zoveel mogelijk waardevolle informatie geven. Als je dit doet door te verwijzen naar meerdere bronnen ziet Google dit als een goede dienst. Je wil immers zoveel mogelijk informatie verzamelen op je pagina en je bezoekers verder helpen.

Wanneer Google merkt dat jouw website deze filosofie hanteert en ziet dat jij linkt naar externe bronnen plaatzen ze jouw automatisch hoger in de zoekresultaten.

Wat een hoge positie op Google je oplevert?

Bijna elke internetsessie start bij Google. Veel Google bezoekers hebben een probleem en zoeken via Google naar snelle oplossingen. Als je een bedrijf hebt en precies weet welke problemen jouw doelgroep ervaart, kun je inspelen op hun zoekgedrag.

Wanneer je loodgieter bent kun je inschatten dat jouw doelgroep bestaat uit mensen met bijvoorbeeld een lekkage. Zij zoeken op: “lekkage herkennen”, “lekkage verhelpen”, of “loodgieter omgeving Amsterdam”.

Door te focussen op deze zoektermen en te zorgen dat jouw website hoog scoort op deze termen ben je in staat deze mensen te bereiken en jouw diensten aan te bieden. Je weet immers dat ze dit probleem ervaren wanneer ze op jouw website komen. Doe ze een aanbieding die ze niet kunnen weerstaan en je kunt aan het werk.

30 SEO tips om hoger in Google te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
error: Content is protected !!