Als je meer bezoekers wil hebben op je website, is het essentieel om je SEO in orde te hebben.
DAAROM geef ik 8 tips hoe je snel én gratis je SEO kunt verbeteren.
SEO, oftewel Eearch Engine Optimalisation. Vertaald betekent het zoekmachineoptimalisatie: Het is het proces om je site te verbeteren voor zoekmachines.
Hoe beter je SEO is, hoe hoger Google je website zal weergeven in de zoekresultaten en hoe meer mensen je website zullen bezoeken.
Eerder waren enkele keywords op de juiste plekken plaatsen voldoende. Tegenwoordig is zoekmachine-optimalisatie veel ingewikkelder geworden. Er moet een goede balans zijn tussen de structuur van de website, externe links en de content om een zo hoog mogelijke positie te behalen in de zoekresultaten van zoekmachines als Google.
Verbeter daarom je SEO met deze 8 gratis tools en je website zal binnen no time beter gevonden worden in Google.
Hierbij 8 tips hoe je snel én gratis je SEO kunt verbeteren:
1. YOAST SEO PLUGIN
Dit is echt mijn favoriete SEO plugin naast All in One SEO. Deze plugin laat van elk artikel dat je in WordPress maakt, een uitgebreide analyse, waardoor je precies kunt zien hoe goed je post scoort op het gebied van SEO. Als er ergens rood of oranje voor je blogpost staat, staat er ook bij wat je kan verbeteren zodat je blogpost in het groen komt. Als er een groen bolletje bij je blogpost staat, is je blogpost goedgekeurd om goed gevonden te worden.
2. ALL-IN ONE SEO PACK
Deze plugin komt absoluut op de 2e plaats te staan. Samen met de Yoast SEO plugin is dit de populairste plugin om de SEO van je website en artikelen te verbeteren. De plugins lijken erg op elkaar en hebben veel dezelfde opties.
3. GOOGLE ZOEKWOORDPLANNER
Met de juiste zoekwoorden kun je je advertentie laten zien aan de juiste klanten. De Zoekwoordplanner van Google Ads kan je hierbij helpen.
In de tool kan je zoeken naar woorden of woordgroepen die betrekking hebben op je producten of services. Met dee onderzoekstool voor zoekwoorden vind je de zoekwoorden die het meest relevant zijn voor je bedrijf.
Deze zoekwoorden kan je dan weer gebruiken in je blogpost.
4. GOOGLE TRENDS
Op Google Trends kan je de nieuwste trending zoekopdrachten vinden. Je kan er zien wat de trend van een bepaald zoekwoord of onderwerp is. Je kan bijvoorbeeld zien hoeveel er op een bepaald onderwerp gezocht wordt, wat de trends van soortgelijke zoekwoorden zijn en of de interesse in dit onderwerp toe- of juist afneemt. Wanneer dat laatste het geval is, is het misschien niet handig om dan hierover een blogpost te maken. Want als mensen niet zo veel meer op dat zoekwoord zoeken, zul je niet snel gevonden worden in Google. En wanneer een soortgelijk zoekwoord het beter doet, is het misschien handiger om die te gebruiken om de kans om goed gevonden te worden op Google.
5. GOOGLE PAGESPEED INSIGHTS
PageSpeed Insights analyseert de content van een webpagina en genereert vervolgens suggesties om die pagina sneller te maken.
As je een hoge score wil hebben in Google, is het belangrijk dat je website snel laadt. Met deze tool kan je zien hoe Google jouw website scoort met betrekking tot snelheid. Hierdoor zie je meteen of je goed zit of dat je nog een aantal dingen moet verbeteren aan je website zodat deze sneller wordt. Je website doet het goed als je website 70 of hoger scoort.
6. MOBIELVRIENDELIJKE TEST
Met de mobielvriendelijke test kan je zien of je website geschikt is voor mobiele apparaten.
Aangezien steeds meer mensen hun mobiel gebruiken om informatie op te zoeken op internet, hecht Google er steeds meer waarde aan dat je website mobielvriendelijk is. Of je website mobielvriendelijk is, kan je testen met de Mobielvriendelijke test van Google Search Console. Wanneer je je URL van je website in de tekstbalk zet, zal Google je website analyseren en weet je of Google je website mobielvriendelijk vindt. Scoor je niet zo goed?
7. STRUCTURED DATA TESTING TOOL
Met deze tool kun je zien hoe Google je webpagina’s “leest”. Wanneer je je URL invult, wordt je website geanalyseerd, waarna je kunt zien of het geoptimaliseerd is voor Google of dat je nog wat zaken moet aanpassen om ervoor te zorgen dat Google je content goed kan vinden en interpreteren.
8. SEO SITE CHECKUP (één gratis check per dag)
De meeste tools spugen bij een zoekopdracht (terecht) een hele brei aan informatie uit. Gebruik SEO SiteCheckup als je specifieke problemen wil opsporen en oplossen.
Welke tools gebruik jij om je SEO te verbeteren?
Laat het weten in de reacties……
GRATIS cursus MEER KLANTEN MET PINTEREST
Ontdek hoe je meer klanten krijgt & meer bereik op je website!