4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Wanneer je meer bezoekers naar je website wilt trekken, is het essentieel dat je website goed gevonden wordt in Google.

Maar hoe doe je dat? Lukt het jou maar niet om bovenaan in de zoekresultaten te komen of lukt het je überhaupt niet om in de zoekresultaten te komen? Dan kan het zijn dat je één van deze 4 SEO fouten maakt. Lees daarom dit artikel ‘4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google’.

Wil je beter gevonden worden in Google, dan moet je sowieso aan SEO doen. Weet je nog helemaal niet hoe je dit moet doen, dan adviseer ik je eerst de volgende artikelen te lezen voordat je dit artikel ‘4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google’ leest.

8 SEO tips voor beginnende bloggers
10 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

 

1. JE HEBT PER ONGELUK GOOGLE GEBLOKKEERD

Als je de andere twee artikelen hebt gelezen maar je toch nog niet veel verkeer op je website is, dan kan het zijn dat je per ongeluk hebt aangevinkt dat zoekmachines jouw website niet mogen indexeren.

Ook al heb je ontzettend veel aan SEO gedaan, je website zal dan nooit in de zoekresultaten tevoorschijn komen.

Je kan dit controleren door in WordPress naar je instellingen te gaan en dan ‘lezen’ te kiezen. Daar haal je het vinkje weg bij ‘blokkeer zoekmachines om deze site te indexeren”.

4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

2. JE HEBT GEEN ZOEKWOORDEN GEBRUIKT

Je kan gevonden worden door Google want zoekmachines worden steeds slimmer, waardoor je niet meer steeds dezelfde zoekwoorden in je artikelen hoeft te verwerken voordat Google weet waar het over gaat. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen zoekwoorden meer hoeft te gebruiken. Google weet wellicht wel waar jouw artikel over gaat, maar als je relevante zoekwoorden gebruikt, geef je net dat beetje extra aan Google.

Hierdoor geef je Google net wat meer informatie over jouw artikel zodat je ook beter gevonden op de zoekwoorden die jij wil.

Hoe je dit het beste kan doen is door relevante zoekwoorden toe voegen in je:

  • URL
  • titel
  • eerste 100 woorden van je artikel
  • afbeeldingen
3. JE HEBT JE WEBSITE NIET AAN GOOGLE GEKOPPELD

Er is een simpel trucje zodat je website zo snel mogelijk in de zoekresultaten verschijnt met de trefwoorden die jij opgegeven hebt in je artikelen. Je moet hiervoor je website aanmelden bij Search Console, voorheen Webmaster Tools. Dit is een gratis service van Google, waarmee je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten kunt bijhouden, controleren én verbeteren.

Je kan met Search Console

  • Aan Google duidelijk maken welke pagina’s en artikelen er op je website staan, zodat Google het kan indexeren.
  • Google laten weten wanneer er een nieuwe pagina of blogpost op je website staat, zodat Google het meteen kan indexeren.
  • zien welke problemen er op je website zijn en hoe je die kunt oplossen om hoger in de zoekresultaten te komen
  • zien voor welke zoekresultaten Google jouw website toont.

Heb je een Gmail account? Dan kan je je hier aanmelden. Je moet daar je website toevoegen. Daarna moet je je website verifieren en een sitemap.xml toevoegen. Google zal dan gelijk al je pagina’s en berichten indexeren, waardoor je sneller in de zoekresultaten zult verschijnen. In dit artikel lees je hoe je een sitemap kunt toevoegen met de Yoast SEO plugin.

4. JE HEBT GEEN SEO PLUGIN

Heb je nog geen SEO plugin, gebruik dan Yoast SEO plugin
Deze plugin is echt geweldig. Je kan er precies mee zien wat je aan je bericht of pagina moet veranderen zodat hij beter gevonden kan worden door Google.
Daarnaast kun je er ook je meta tag mee aanpassen en je RSS mee optimaliseren.

4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Check ook eens All In One SEO Pack als plugin.

 

Gratis E-Book Starten met Bloggen
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!
4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
error: Content is protected !!