10 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

Als je een business hebt en een website is het belangrijkste dat je gevonden wordt op Google.

Dit begint al met het instellen van 10 SEO trucjes, die eenvoudig zijn, maar waar veel mensen niet zo snel aan denken.

Maar wat is SEO nu eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent dat je je website zo optimaliseert dat hij goed gevonden wordt door Google. Want je wil graag hoog in Google komen met je website. Zo doe je dat met deze 10 SEO trucjes.

Dit doe je vooral door goede content te schrijven, goede zoekwoorden in te stellen en nog veel meer.

 

Hieronder deel ik 10 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google.

Lees ook: 8 SEO tips om snel en gratis je seo te verbeteren

 

10 SEO trucjes

1. GEBRUIK LONG-TAIL ZOEKWOORDEN

Om goed gevonden te worden in Google en hoog in de zoekresultaten te komen, kan je naast het invullen van de reguliere woorden, ook gebruik maken van long-tail zoekwoorden. Wat zijn long-tail zoekwoorden? Ik zal hieronder een voorbeeld geven. Stel je hebt een post over voedingssupplementen. Naast dat je zoekwoorden in je post verwerkt als voedingssupplement en de naam van je voedingssupplement, kan je ook zoekwoorden gebruiken wat mensen daadwerkelijk intikken in de zoekbalk van Google.

Bijvoorbeeld: welk voedingssupplement is het beste? Voedingssupplementen vergelijken. Welke voedingssupplement voor meer energie. Welk voedingssupplement betere weerstand. Welk voedingssupplement beter immuunsysteem.

2. VERANDER JE URL

Als je nadenkt over het maken van een website en je een naam aan het bedenken bent, denk dan ook vooral na waar mensen naar zoeken als ze jouw product of dienst willen vinden op Google. Bijvoorbeeld als iemand een voedingssupplement zoekt, verzin dan een naam waarin het woord ‘voedingssupplement’ voorkomt in de url-naam. Bijvoorbeeld. www.voedingssupplementen. etcetera.

Let er ook op als je een bericht maakt voor op je website, de bericht-url het zoekwoord bevat waar het artikel over gaat.

3. GEBRUIK goede namen voor je KOPPEN

Gebruik in je teksten subkoppen. Begin met de titel van je bericht en geef die H1, de subkop daaronder H2 en de alinea kopjes H3. Verwerk de zoekwoorden waarop je wil dat je artikel gevonden wordt, in de subkoppen.

4. GA VOOR LIJSTJES

Google geeft berichten de voorkeur als ze overzichtelijk zijn en makkelijk te lezen. Dit doe je onder andere door lijstjes te maken in je bericht. Bijvoorbeeld benoem je in je tekst de voordelen van voedingssupplementen, zet de voordelen dan in een opsomming.

Lees ook: 6 tips om je artikelen beter leesbaar te maken

5. ZET EEN ZOEKWOORD IN JE FOOTER

Verwerk ook de zoekwoorden waarop je wil dat je gevonden wordt door Google in je footer

6. ZET JE LOCATIE OP JE WEBSITE

Zet de woonplaats waar je bedrijf gevestigd is op je website. Bijvoorbeeld verkoop je voedingssupplement in Amsterdam, zet dan het woord ‘Amsterdam’ op zoveel mogelijk plekken op je website. Bijvoorbeeld op je contactformulier en in je footer.

Lees ook: 4 redenen waarom je website niet gevonden wordt in Google

7. DEEL JE ARTIKELEN OP GOOGLE+

Hoe meer je artikelen op verschillende plekken verschijnen, hoe beter. Denk hierbij ook eens aan Google+.

8. Deel je artikelen automatisch via dlvr.it.

Dlvr is een automatisch Social Media Posting systeem. Verbind RSS feeds naar al je social media profielen. Je kan automatisch posten naar Facebook, Twitter, LinkedIn en meer. En je kan automatisch foto’s, artikelen and video’s delen naar al je social media kanalen zonder moeite. Je kan automatisch je beste social media berichten recyclen. Je kan op EverQueue artikelen toevoegen, blog berichten en foto’s. Nadat je een artikel hebt gepost, het wordt direct in EverQueue gerecycled. Je social media queue is nooit leeg.

9. Naar oude artikelen linken en opnieuw delen

Wat je normaal gesproken doet is een artikel maken en deze overal delen. Wat je ook kan doen, is eens in je archief kijken en oude artikelen delen op je social media. Minstens zo effectief als nieuwe artikelen.

10. Zoekwoorden in afbeeldingen

Verwerk zoekwoorden waarop je gevonden wil worden in Google in de afbeeldingen. Als je een afbeelding invoegt in je artikel, heb je de mogelijkheid om zoekwoorden in te vullen in de afbeelding zelf. Wanneer je een afbeelding hebt ingevoegd, klik je op het potloodje. Bij het veld ‘alternatieve tekst’ kan je en aantal zoekwoorden invullen.

 

Lees ook: Hoe je snel én gratis je SEO kunt verbeteren

GRATIS cursus MEER KLANTEN MET PINTEREST

Ontdek hoe je meer klanten krijgt & meer bereik op je website!

tags: bloggen, website, seo-plugin, winstgevende blog, goede url, seo verbeteren, hoe maak je een goede blog, hoe maak je een goede seo, seo verbeteren website, goede seo maken, seo instellen website, tips seo, tips seo website, website seo, starten met bloggen, seo tips seo trucjes, inrichten van je website, zoekmachineoptimalisatie, goede seo, goede content, Search Engine Optimalisation, , zoekwoorden, beter gevonden worden in google, gevonden worden in google, hoog in google komen
10 SEO trucjes om beter gevonden te worden in Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
error: Content is protected !!